Εξερευνήστε το Κοτρώνι και την ευρύτερη περιοχή!

Το Κοτρώνι βρίσκετε 3 χιλιόμετρα πριν την Ελάτη Τρικάλων. Βασικός πόλος έλξης για την περιοχή μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν αποκλειστικά το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου το οποίο βρίσκετε λίγα μόλις χιλιόμετρα (περίπου 10 χλμ) από το Κοτρώνι. Σήμερα ο βασικότερος λόγος για να επισκευτείτε την περιοχή μας είναι να απολαύσετε τη μοναδική φυσική ομορφιά που διαθέτει και την αλληλεπίδραση με αυτή μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Κοτρώνι Τρικάλων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Το Κοτρώνι βρίσκετε σε υψόμετρο 750μ στις πλαγιές του Κόζιακα, σε μια απόσταση 14χλμ από την Πύλη, με πληθυσμό 700 περίπου κατοίκους. Σ’ αυτό υπάγεται ο οικισμός Λογγιές σε υψόμετρο 300μ με πληθυσμό 145 άτομα. Οι πηγές του Κόζιακα, Κρανιά, Καγκέλια και Μάνα και οι κορυφές Αη Λιας (1600μ), Λεύκες και Παλιομάνδρι (1500μ) ελκύουν τους επισκέπτες του χωριού, κυρίως με την υπέροχη θέα του θεσσαλικού κάμπου από τον Αη Λια και τη Σκάλα του Δράκου, με τα μονοπάτια μέσα στα έλατα.

Αξιοθέατα και Πανηγύρια

Οικοδομήματα του προηγούμενου αιώνα, αποτελούν ιδιαίτερα δείγματα της αρχιτεκτονικής της περιοχής, όπως το σπίτι του Κουρκούνι (1880), του Καινούργιου (1880-1900) και του Ντόβα (1860). Το χωριό πανηγυρίζει κατά την εορτή της Αγ. Παρασκευής (25-26-27/7) με τριήμερο γλέντι και ντόπια φαγητά και στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου (το Γενέσιον της Θεοτόκου) με γλέντι στην πλατεία του χωριού και ντόπιες γεύσεις. Ο οικισμός Λογγιές πανηγυρίζει στις 20-21 Μαίου (Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης).

Γαστρονομία

Ξακουστή είναι η πέστροφα στην Αναβρυσούλα. Επίσης η βραστή γίδα και τα οπωροκηπευτικά της περιοχής. Μπορείτε να ψαρέψετε μπριάνα και να κάνετε ορειβασία στην Ομπράβα, στην Κρανιά και στη Σκάλα του Δράκου.

Δωμάτια

Ο ξενώνας Κοτρώνι στην Ελάτη Τρικάλων αποτελείται από 6 γραφικά δωμάτια για...

Κοτρώνι Δωμάτια

Περιοχή

Η περιοχή Κοτρώνι αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές στο βουνό, κάθε εποχή του έτους...

Κοτρώνι Τρικάλων

Βρείτε μας στο χάρτη!

Βρείτε όλους τους κοντινούς προορισμούς, καθώς και την θέση του ξενώνα μας

Κοτρώνι Χάρτης

Αποστάσεις από...

Κάντε κλικ στην περιοχή που σας ενδιαφέρει για να δείτε αναλυτικό χάρτη με τη διαδρομή προς το Κοτρώνι